Ernst Stolz - Music                   
Piano, viool, klavecimbel en meer muziek                              

Over mij

Ik ben Ernst Stolz, een gepassioneerde muzikant en muziekdocent in Den Haag. Met mijn jarenlange ervaring en expertise geef ik met veel plezier piano- en vioollessen aan zowel beginners als gevorderden. Muziek is mijn passie en ik geniet er enorm van om mijn kennis en liefde voor muziek te delen met mijn leerlingen.
Naast mijn werk als muziekdocent treed ik ook regelmatig op in diverse settingen. Ik speel bijvoorbeeld in verzorgingshuizen, waar ik met mijn muziek de bewoners een fijne middag bezorg. Ook ben ik vaak te vinden op bruiloften, waar ik met mijn viool of piano voor een romantische en sfeervolle ambiance zorg. Daarnaast speel ik in verschillende ensembles en orkesten, waar ik samen met andere gepassioneerde muzikanten prachtige muziekstukken ten gehore breng. Mijn muzikale carrière is gevuld met vele hoogtepunten en ik ben trots op de mooie prestaties die ik heb mogen leveren.
Mijn naam is Ernst Stolz en heb al meer dan 55 jaar ervaring met muziek. Op jonge leeftijd begon ik al met muzieklessen, maar deed nooit bijzonder mijn best. Wel vond ik muziek heel leuk en hield ik van improviseren en van de dingen spelen waar ik zelf zin in had. Afijn later ben ik toch op het conservatorium terecht gekomen. Dat was het Koninklijk Conservatorium, Daar studeerde ik klavecimbel, blokfluit en zang. Voor piano ben ik afgestudeerd in Utrecht (Hogeschool voor de kunsten) en later studeerde ik nog schoolmuziek en koordirectie in Rotterdam en Tilburg. Daarnaast studeerde ik nog post-conservatoriaal de viola da gamba en autodidact leerde ik zelf ook nog wat instrumenten verder.
Ik trad en treed regelmatig op. Vroeger was dat met allerlei concerten in solo of ensembleverband, nu is het heel vaak als entertainer of muzikant. Toch ben ik ook weer serieuzer aan het studeren en maak weer plannen om wat meer concerten te gaan doen weer en in een orkest te gaan spelen in de nabije toekomst. Als musicus ben ik vooral werkzaam als docent. Ik geef al 50 jaar les, altijd met veel plezier en nooit met tegenzin. Ik heb ook 5 jaar in het voortgezet onderwijs muziekles gegeven en op een muziekschool gewerkt, maar het merendeel in mijn eigen lesatelier in Den Haag.
De laatste jaren speel ik vooral viool en dat is naast de piano wel de hoofdschotel geworden. Ik maak al bijna 20 jaar elke dag een muziekopname en zet dat op één van mijn YouTube kanalen. Ik heb ook wat Cd’s gemaakt die op het internet rondzwerven.

English
Ernst Stolz is engaged in various aspects of music education. One of his major activities is the teaching of piano lessons at his music studio. Ernst is an experienced and much sought-after piano teacher, and has worked as a teacher of music in secondary education. He enjoys giving music lessons to both children and adults, and he considers these activities an important mission.Ernst is a performer of early music (Renaissance and Baroque). He thinks it is of great importance that he is engaged himself, in making music at a high level. He primarily focused on the viola da gamba, but also plays harpsichord and nowadays more the violin. It is his conviction that there are always new things to learn in music and from the music itself. Ernst has received his training at several Dutch institutes of music, including The Royal Conservatory.He studied recorder with Micheal Barker, harpsichord with Bob van Asperen, forte- piano with Stanley Hoogland and voice with Meinard Kraak. Ernst received his piano lessons from Sumiko Nagaoka at The Utrecht Conservatoire, where he graduated as a teacher/musician. In addition, he studied choir conducting in Tilburg with Louis Buskens, as well as music education in Rotterdam. For many years, Ernst worked as a music teacher for Stichting Buitenkunst. Apart from the teaching activities at his own music studio, Ernst is also frequently occupied as a choral conductor.His daily uploads on YouTube, have become an important part of his work. Many positive reactions are the result of this effort and moreover he got also attention from composers, colleagues, concert-organizations and even his music is used in an Italian films. Ernst Stolz lives in Den Haag, Netherlands.
E-mailen